sabato 6 maggio 2017

Cherry tomato confit - Tomates Cherry confitados





English. It is very easy to make tomato confit, but this is not a quick recipe. 
Even if this kind of preparation requires a bit more time, we suggest to try tomato confit, especially if you did not know this delicious recipe or if you never tried to cook tomatoes like that: you will definitely fall in love with them. 

EspañolLos tomates confitados son muy fáciles de preparar, pero requieren un poco de tiempo 
Sin embargo, como serádeliciosos, recomendamos que lo prueben si nunca lo han hecho, porque no hay duda: serà amor al primer mordisco!




English. Cherry tomatoes confit may be served aside with meat or fish, or come with a salad o inside a toast, to make it tastier. You can also get a delicious sauce with them. The long cooking, in the oven at low temperature, makes the tomatoes dehydrate, enhancing their sweet taste thanks to a pinch of sugar that will give a light caramel flavour.

EspañolLos tomates confitados pueden acompañar una carne o pescado, enriqueciendo una ensalada o hacer que sea aún más sabroso un sandwich o un aperitivo. El tiempo de cocción en el horno a una temperatura baja, se utiliza para deshidratar, exaltando toda la dulzura, gracias a una pizca de azúcar, lo que les da un sabor ligeramente caramelizado.


English. You may also confit other kind ot tomatoes, like Roma, for example, but in that case the cooking time will be longer. We actually prefer cherry tomatoes or Pachino as they need a shorter cooking and they are really more versatile. 
With our tomato confit we seasoned a delicious pasta with clams and asparagus. If you lost the recipe, get it here now. 

EspañolTambièn los tomates grandes se pueden cocinar de la misma manera, pero por supuesto, el tiempo se alarga mucho. Recomendamos los tomates cherry o tomates de pequeñas dimensiones, ya que requieren menos tiempo para hornear y porque también son muy versátiles. 
Con tomates confitados, hemos enriquecido una buena pasta con almejas y espárragos: Si se han perdido la receta, la pueden encontrar aquí.



Ingredients to get 120 g of baked tomatoes
Ingredientes para 120 g de tomates cocidos
  • 500 g of cherry tomatoes - 500 g de tomates cherry
  • 1 tablespoon of table salt - 1 cucharada de sal
  • 1 tablespoon of sugar - 1 cucharadita d azùcar
  • handful of dry oregano - un puñado de origano seco
  • extra virgin olive oil - aceite de oliva virgen extra
Time: 1 hour and 15 minutes - Difficulty: very easy
Tiempo: 1 hora y 15 minutos - Dificultad: muy facil


English. Preparation is... a piece of cake! Wash the tomatoes, cut in half, place onto a baking tray lined with parchment paper, the inner parts upwards.  

Español. La preparación es muy sencilla, para todo el mundo. Lavar los tomates, cortarlos a la mitad, poner en una placa forrada con papel de hornear.



English. Sprinkle with you fingertips the top of the tomatoes with salt, sugar, oregano and a drizzle of extravirgin olive oil. Et voilà, the tomatoes are ready for the oven. 

Español. A continuación, se sazona con sal, azúcar, orégano y un chorrito de aceite de oliva (virgen extra, por supuesto). Tome la sal con los dedos y esparcir en todos los tomates. Hacer lo mismo con el azúcar y el orégano. Al final un poco de aceite de oliva y listo, los tomates están listos para ir al horno.



English. Roast the tomatoes in preheated fan oven to 120°C for one hour. Someone use to bake at lower temperature, but in that case you would extend the cooking time. It's easy to understand when the tomatoes are perfectly roasted: they will look wrinkled, but not completely dehydrated. They have to be a bit moist, not arid. 
Store the cherry tomatoes into a fridge box container for maximum three days to taste all of their freshness. Enjoy!

EspañolCocinamos nuestraos tomates confitados en el horno a 120 ° C durante una hora. También pueden bajar la temperatura, pero hay que aumentar el tiempo. Ustedes van a entender cuando los tomates están listos, ya que se pondran arrugados, pero no secos: tienen que mantener un poco de humedad, no deben ser demasiados deshidratados. 
Se conservan en un recipiente de cocina durante unos días: se recomienda no más de tres, para apreciar la frescura. Buen provecho!


2 commenti:

  1. I have made something similar using Roma tomatoes, but I think cherry tomatoes are better - much sweeter! I am excited to try this! Have a wonderful week, Anna e Giovanna!

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    1. Thank you David. Unfortunately we are very busy with our work: did not have time to read your new recipes....
      And yes, cherry tomatoes are delicious. Ciao, abrazos, Anna e Giovanna

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